Turkiškos picos (LAHMACUN)

Turkiškos picos (LAHMACUN)
Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

Reikės:

ikonos

5 mažoms picoms

  • 7 g sausų mielių
  • 1 šaukštelio medaus (arba cukraus)
  • 150 g kefyro (kambario temperatūros)
  • 150 g pieno (kambario temperatūros)
  • 550 g kvietinių miltų
  • 1,5 šaukštelio smulkios druskos
  • 50 g sviesto patepti

Halumio ir špinatų įdarui reikės:

ikonos

5 mažoms picoms

  • 225 g špinatų (gali būti šaldyti)
  • ½ svogūno, smulkinto
  • 1 skiltelės česnako, smulkintos
  • 1 šaukštelio netarkuotų citrinų žievelių
  • ½ šaukštelio džiovintų mėtų (arba raudonėlių)
  • 75 g halumio, tarkuoto (galima keisti feta)
  • 2 šaukštų grietinės
  • druskos, pipirų

Maltos mėsos įdarui reikės:

ikonos

5 mažoms picoms

  • 100 g maltos mėsos (pvz., ėrienos)
  • ½ mažo svogūno, smulkinto,
  • 1 skiltelės česnako, smulkintos
  • 1 šaukšto pomidorų pastos arba granatų sirupo
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių
  • ¼ šaukštelio rūkytų paprikų
  • žiupsnelio cinamono
  • aitriųjų paprikų (pagal skonį)
  • druskos, pipirų

Paruošimo būdas:

Mažame dubenėlyje sumaišoma mielės, cukrus ir vanduo, paliekama šiltoje vietoje apie 10 min., kad suputotų. Kitame nedideliame dubenėlyje ar puodelyje jogurtas sumaišomas su alyvuogių aliejumi.

Miltai sumaišomi su druska, į viduryje padarytą duobelę supilamos išbrinkintos mielės ir jogurto mišinys. Minkoma, kol susiformuos elastinga minkšta tešla (minkant kombainu naudojamas kablys tešlai minkyti, sukama nedideliais apsisukimais apie 10–15 min.). Iš tešlos suformuojamas rutulys, jis uždengiamas virtuviniu rankšluosčiu ir paliekamas kilti apie 2 val., arba kol tešlos tūris padvigubės.

Orkaitė įkaitinama iki 220 °C temperatūros.

Tešla padalijama į 5 dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiojamas plonas maždaug 14 cm skersmens apskritimas. Patepama aliejumi, dedama pasirinkto įdaro (receptai pateikti žemiau). Kepama apie 6–8 min., arba kol apskrus. Patiekiamas karštas.


Įdarui tiks:

  • bet kokios daržovės (paprikos, pomidorai), susmulkintos ir apkepintos, pagardintos česnakais, svogūnais ir prieskoniais (aitriosiomis ar rūkytomis paprikomis, raudonėliais, cinamonu, druska ir pipirais);
  • mocarela, geltonasis sūris, feta…
  • bet kokia malta mėsa, sukapota su svogūnais ir česnakais, pagardinta prieskoniais (ir riešutais, pvz., pistacijų). Svarbu, kad mėsos įdaras būtų vientisas, tarsi košė.

Halumio ir špinatų įdaro paruošimo būdas:

Nusausinti špinatai dedami ant pjaustymo lentelės kartu su svogūnais, česnakais, citrinų žievelėmis, prieskoniais ir peiliu kapojami, kol masė taps panaši į vientisą košę. Pabaigoje įmaišomas sūris, grietinė, pagardinama druska ir pipirais.

Maltos mėsos įdaro paruošimo būdas:

Sudedami visi ingredientai, maišoma, kol susiformuos vientisa masė (jei ji pernelyg biri, įpilama alyvuogių aliejaus). Turkai šią masę kapoja aštriu peiliu, kad būtų tarsi pasta. Šia pasta patepamas kiekvienas picos paplotėlis ir pašaunamas kepti.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Nida!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...