Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…
5 mažoms picoms
5 mažoms picoms
5 mažoms picoms
Mažame dubenėlyje sumaišoma mielės, cukrus ir vanduo, paliekama šiltoje vietoje apie 10 min., kad suputotų. Kitame nedideliame dubenėlyje ar puodelyje jogurtas sumaišomas su alyvuogių aliejumi.
Miltai sumaišomi su druska, į viduryje padarytą duobelę supilamos išbrinkintos mielės ir jogurto mišinys. Minkoma, kol susiformuos elastinga minkšta tešla (minkant kombainu naudojamas kablys tešlai minkyti, sukama nedideliais apsisukimais apie 10–15 min.). Iš tešlos suformuojamas rutulys, jis uždengiamas virtuviniu rankšluosčiu ir paliekamas kilti apie 2 val., arba kol tešlos tūris padvigubės.
Orkaitė įkaitinama iki 220 °C temperatūros.
Tešla padalijama į 5 dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiojamas plonas maždaug 14 cm skersmens apskritimas. Patepama aliejumi, dedama pasirinkto įdaro (receptai pateikti žemiau). Kepama apie 6–8 min., arba kol apskrus. Patiekiamas karštas.
Įdarui tiks:
Nusausinti špinatai dedami ant pjaustymo lentelės kartu su svogūnais, česnakais, citrinų žievelėmis, prieskoniais ir peiliu kapojami, kol masė taps panaši į vientisą košę. Pabaigoje įmaišomas sūris, grietinė, pagardinama druska ir pipirais.
Sudedami visi ingredientai, maišoma, kol susiformuos vientisa masė (jei ji pernelyg biri, įpilama alyvuogių aliejaus). Turkai šią masę kapoja aštriu peiliu, kad būtų tarsi pasta. Šia pasta patepamas kiekvienas picos paplotėlis ir pašaunamas kepti.