Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai.
Užkandžio pagrindui skirtos saldžiosios bulvės nuvalomos, supjaustomos maždaug 1,5 cm griežinėliais ir lengvai apkepamos iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Griežinėliai nusausinami popierine servetėle, kad neliktų riebalų, su formele išspaudžiama norima forma, pabarstoma druska, pipirais ir rūkyta paprika. Ant saldžių bulvių griežinėlių gali būti dedama daiginta liucerna arba žali lapeliai.
Žalias humusas gali būti išspaudžiamas per konditerinį maišelį ir papuošiamas nuvalytu (t. y. be luobelės) migdolų riešutu; iš raudono – burokėlių – humuso suformuojami rutuliukai, kurie pavoliojami džiovintuose daigintuose grikiuose; rutuliukai prismeigiami ant saldžių bulvių griežinėlių, užklotų daiginta liucerna.
Iš geltono humuso taip pat suformuojami rutuliukai, kurie pabarstomi juodgrūdžių sėklomis ir prismeigiami ant saldžių bulvių griežinėlių, uždengtų žaliais lapeliais.
Dalis geltono humuso gali būti sumaišoma su maistine anglimi – išeina juodos spalvos masė, iš kurios taip pat suformuojami rutuliukai, kurie gali būti prismeigiami ant saldžiųjų bulvių pagrindo, uždengto žaliais lapeliais ar daiginta liucerna.