Virtų lęšių, keptų grybų ir graikinių riešutų užtepėlė

Virtų lęšių, keptų grybų ir graikinių riešutų užtepėlė

Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai. 

Reikės:

ikonos

4 porcijoms

  • 6 šaukštų žaliųjų lęšių (išvirti)
  • 5–6 pievagrybių (supjaustyti griežinėliais ir apkepti)
  • 2 valg. š. graikinių riešutų (nuplauti ir nusausinti)
  • 1 didelės svogūnų ropelės (supjaustyti kubeliais ir apkepti keptuvėje su aliejumi)
  • žiupsnelio druskos ir maltų pipirų
  • žalių prieskoninių žolelių (petražolių, krapų, kalendros arba čiobrelių)
  • 1 valg. š. citrinų sulčių
  •  
  • Prieskonių
  • Įvairių žalumynų likučių

Paruošimo būdas:

Pusę virtų lęšių, keptus svogūnus ir keptus grybus, prieskonius bei kapotus žalumynus sudėti į plaktuvo indą ir sutrinti iki glotnios masės.

Įmaišyti likusius lęšius ir susmulkintus bei lengvai pakepintus graikinius riešutus, viską sutrinti.

Pagal poreikį pagardinti druska, maltais pipirais ar citrinų sultimis.

Paruoštą užtepėlę patiekti su duonelėmis ar daržovių gabaliukais.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...