Žiedinių kopūstų kepsneliai

Žiedinių kopūstų kepsneliai
Aistė Švetkauskė

Aistė Švetkauskė baigė sveiko maisto gaminimo kursus Londone, studijavo molekulinio maisto subtilybes Florencijoje. Įkūrusi kulinarijos studiją Aistė siekia ne tik puoselėti mitybos įvairovę, bet ir skleisti žinią apie tai, kaip kiekvienas galime prisidėti prie maisto ir aplinkos tausojimo. Besidomintiems iniciatyva „Linkėjimai, maistas“ Aistė dovanoja šiuos receptus.

Reikės:

  • 0,5 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto
  • 80 g fermentinio sūrio
  • 1 kiaušinio
  • 3–4 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų petražolių (tiks ir krapai, čiobreliai ar kitos mėgstamas prieskoninės žolelės)
  • 1 a. š. ciberžolės
  • 0,5 a. š. maltų juodųjų pipirų
  • 0,5 a. š. kario
  • 0,5 a. š. kmynų
  • 2,5 v. š. speltos miltų
  • žiupsnelio druskos
  • kepimui: 2 a. š. lydyto („ghee“) sviesto

Paruošimo būdas:

Puode užverdame vandenį. Žiedinį kopūstą šiek tiek pasmulkiname. 
Kai vanduo užverda, įberiame žiupsnį druskos ir įdedame žiedinį kopūstą. Verdame apie 2,5 min. 
Kopūstui leidžiame atvėsti, kad išsaugotume daugiau maistinių medžiagų. 
Atvėsusį žiedinį kopūstą sutarkuojame burokine tarka. 
Sūrį patartina tarkuoti smulkia burokine tarka. 
Česnaką galite sutarkuoti arba įspausti česnakų spaudykle.
Į paruoštą masę mušame kiaušinį ir beriame visus prieskonius bei speltos miltus. Viską gerai išmaišome, kol masė tampa vientisa.
Keptuvę gerai įkaitiname, dedame lydytą („ghee“) sviestuką ir suformuotus žiedinio kopūsto kepsnelius. 
Apkepame abi puses ant vidutinės kaitros (apie 2–3 min). 
 
Skanaus! 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Aistė!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...